Menu

Efter 2 nederlag fik vi endelig point på tavlen

image
Jesper Nimb Sørensen
18. september 2016 kl. 21:47
Åbyhøj IF - FC Djursland 2-2 (1-2)

Efter 2 snævre nederlag skulle troen tilbage med et godt resultat i Åbyhøj. Holdet var opsat fra start - Aroldo Strack kunne mærke den gode energi omklædningsrummet fra vi mødtes derude, noget som alle trænere lige mærker efter når man mødes - det er her vi mærker spændingsniveauet og føler hvordan spillerne er på dagen.

 

Truppen er en samling af vinder typer - og nederlagene mod Lemming og Åbyhøj skulle revancheres hurtigst muligt. Det mærkes altid når vi mødes at vi er kommet for at vinde uanset sidste kamp og uanset hvem der er skadet eller fraværende - så summer det altid af lyst og mod på næste kamp.

 

Det er vigtig sat pointere at alle havde lært af kampen i onsdags på HSM Arena og vil på alle møder positivt videre - så der var stor fokus på INGEN DUMME KORT -citat kaptajnen Kristian Kaagh.

Første halvleg blev fløjtet i gang - og Åbyhøj starter for fulde gardiner - kampen er i gang og der bliver ingen nemme sekvenser. Vi starter i en 5-3-2 som ændres til 3-5-2 med bolden med 2 aggressive wingbacks. Vi er lidt mere afventende til dagens kamp, lurende på omstillinger via lynet Guga Dambros og den altid kloge Rodrigo. Så snart vi får spillet igennem deres ellers gode første pres er de til at tale med - og efter bare 4 min. får vi spillet den igennem til Rodrigo som holder godt fast i bolden og med ryggen med deres mål alligevel får spillet bolden i dybden til en meget tændt Brian Johansen og alene med keeperen scorer han sikkert til 1-0 til FCD - en fantastisk start og med oplægget perfekt for vores videre forløb.

 

Åbyhøj er bare et godt et hold og med direkte spil kommer de til chancer, især deres standard situationer virkede godt, dog uden at vi gav mål væk - men det var altid lige før og næsten. Vi holder fint stand og kommer godt med igen og føler vi igen har styr på kampen pludselig bryder Åbyhøj vores spil og med en direkte bold bag vores wingback og tilbage ind i feltet til en helt fri Åbyhøj spiller udligner de usvigelig sikkert fladt ved nærmeste stolpe uden chance for en Ricardo, som i øvrig stod sin bedste kamp for FC Djursland i dag, 1-1 efter 15 min. De næste 20-25 er der chancer i begge ender, Ricardo med en klasse redning 1 mod 1 inde i feltet holder FCD med i kampen. Guga Dambros var dog en konstant trussel og med simple midler kunne han skydes af sted og gøre det farlig - og han får også scoret efter en lang dyb bold fra Emil Busk, rykker han fri efter lille sammenstød mellem en forsvarer, Guga og deres målmand kommer Guga helt fri at kan trille bolden i det tomme mål - desværre blev der fløjtet for frispark i sekvensen. Kampen blev som den sidste spillet i et hæsblæsende tempo og bestemt Danmarksserie værdig - og til tider bliver der brugt for meget tid - fra begge hold på appel og dommer fokus - men igen en seværdig kamp med masser af gode boldspillere

 

I det 39. minut bryder højre wingback Søren Koch bolden og med en perfekt stikning ryger Guga igennem på højre side - og via et perfekt indlæg finder Rodrigo pladsen og header bolden ind modsat Åbyhøj keeperen - 2-1 til FCD og hvilket mål. Få sekunder efter en erobring kommer vi til afslutning og denne gang i kassen - super mål. Dette var samtidigt Rodrigo Grals 600 mål og milepæl for den brasilianske legende. Hans karriere spreder sig fra den bedste række i Brasilien til Japan, Qatar samt kampe med det brasilianske U-landshold - sammen med en vis Ronaldinho. En fantastiske bedrift som formodentligt også giver genlyd i hjemlandet - tillykke til Rodrigo. Som FCD fan og træner er det enestående han spiller fodbold i klubben vi elsker. 2-1 og med kort tid til pause skulle den holdes.

 

Til dagens kamp var Brian Johansen en af de spillere der ville gøre en forskel og med sit mål havde han allerede gjort sit -i det 40. minut bliver tændingen for meget og via et frispark midt på banen får Brian efterfølgende sparket bolden væk og korrekt gult kort. I forhold til oplægget fra kaptajnen var dette selvfølgelig ikke i orden - men holdet klemte ballerne sammen og holdt ud resten af halvlegen ud.

 

2. halvlegs start var ligesom i første, fuld gas fra start og vi skulle lige igennem de første 4 minutter i undertal. Men desværre holdt vi ikke hele undertals perioden, for i det 4. minut spiller Åbyhøj sig igen igennem i rummet bag vores wingbacks, denne gang i Christian Fløjborgs side - Christian får ikke clearet bolden med hovedet i første omgang og i stedet kommer Åbyhøj spilleren ind foran ham og napper bolden - desværre er de så tæt på hinanden og Fløjborg og modspilleren rammer sammen og dommeren fløjter for straffe. Ricardo gør klar til miraklet og han redder minsandten også straffet, men retur bolden kommer lige tilbage til sparkeren som resolut sparker bolden i net taget, synd for Ricardo som virkelig spillede stærkt.

 

Resten af kampen bølger frem og tilbage med chancer i begge ender - vi føler dog har de største og især 1 chance hvor Guga igen ryger igennem og spiller den fladt på tværs til Rodrigo som ikke får timet sparket og sparker forbi bolden i et ellers tomt mål. Rodrigo har yderligere et hovedstød tæt under mål som bliver reddet af den også udemærkede Åbyhøj keeper.

 

Begge hold jagter 3-2 målet og som skrevet før føler vi at vi har overtaget - men omvendt må vi heller ikke dumme os som vi eks. gjorde i Lemming hvor vi lukkede 3-2 målet ind 3. min. før tid. Så det bliver en jagt med håndbremsen lettere trukket - balancen skal være intakt.

 

Der kommer dog heller ikke flere mål i kampen, trods høj intensitet og masser af vilje - samt lidt trash talk mellem holdene ender kampen 2-2 - og vel nok noget begge hold var tilfredse med.

 

Konklusionen på kampen er at vi er kommet langt - men har tydelige mangler - især i det fysiske spil her skal mange af de unge steppe up og være på et helt andet niveau. Desværre må jeg også nævne disciplinen, her skal vi lukke ned for det nu. Sidste gang kostede det et rødt kort, i dag kostede det gule kort i den forstand at det var i denne periode Åbyhøj udlignede. Vi skal kunne spille i dette høje tempo, uden at miste hovedet. Nu glæder vi os over at vi igen er på tavlen med point og godt spil - vi glæder os over at have 3 hjemme kamp i streg hvor vi kan fortsætte vores rejse og bygge på sammen.

Vi ses på HSM Arena den 24. september kl. 15:00 hvor vi tager i Viby - kampen er en finale for os - en kamp der for alvor kan give os luft ned til 5. pladsen samt rykke os helt op til toppen i en ellers utrolig tæt turnering.