Menu

Vanvittig spændende og dramatisk kamp i Vorup

image Start 11'eren mod Vorup
Jesper Nimb Sørensen
18. august 2016 kl. 16:40
Vorup FB - FC Djursland 1-3 (1-2)

2 kamp på blot 5 dage - og endnu en udekamp. Det skulle derfor trænes stille og roligt mandag på kunstgræs - for lige at mærke underlaget før kampen mod Vorup. XL Park i Vorup en kunstgræs bane, og det har betydning for hvordan bolden agerer. Så vi gav os selv de bedste betingelser - og vi var klar til kamp.

 

 

Kampen åbnede godt fra vores side, med masser af boldbesiddelse og gode takter - der skulle heller gå mere end 3 minutter førend vi scorede første gang. Et hjørnespark fra Christian Fløjborg bliver taget kort med bande spil via Paulo Fernando - Fløjborg sparker den mod nærmeste stolpe hvor han finder Rasmus Brasch som vinder hans direkte duel og snitter bolden forbi en chanceløs Vorup keeper, 1-0 en drømmestart.

Spillet herefter blev fortsat domineret af FC Djursland, masser af godt spil, dog med Vorup konstant lurende på kontra via deres ene angriber som er en mundfuld for enhver forsvarsspiller i jyllandsserien. Der var chancer i begge ender dog uden at blive helt farlige, FCD på bolden og Vorup lurende på kontra. Desværre måtte Felipe Soares bruge ulovlige midler for at stoppe en kontra og måtte ud i 10 minutter - og skæbnen blev værre da Vorups frisparks specialist bankede bolden i kasse bag Ricardo Gral. Vorup var klart fysisk stærkest og efter udligningen og en mand i undertal begyndte vi at få svært ved at holde fast i bolden. Heldigvis fik vi trukket et gult kort til en Vorup spiller så vi nu var numerisk lige antal på banen - og det gav os et løft og vi kom længere frem på banen.

 

2 minutter før pausen før vi et frispark lang ude fra, her stiller debutanten Nicolaj Jarsmer sig op og i brasiliansk Roberto Carlos stil banker bolden med ydersiden af vristen forbi keeperen til 2-1 - et meget vigtigt mål for FCD.

I pausen blev der fokuseret på at vi skulle mande os op, og især de unge skulle vise deres "store nosser", Citat Aroldo Strack. Vorup er uden tvivl et at de bedre hold vi skal møde i turneringen - og hvis vi skulle stå imod deres pres skulle vi vise mandsmod - og stå sammen som et hold.

2. halvleg bliver en meget lige affære, med få chancer i begge ender. Masser af duel spil, og flere af vores unge vokser med opgaven - det er tydeligt for enhver at med at med 5-6 startende spillere under 20 år at vi skal lære en masse endnu. Vi har pludselig meget svært ved at holde fast i bolden og det giver udslag i at vi konstant halser efter boldholderen samt vores markeringer. Vi truer dog på simple hurtige omstillinger og forsøger hele tiden at spille vores spil uden at gå i panik, det lykkedes også tildels men langt fra så chanceskabende som tidligere set, hertil var Vorup for gode og godt organiseret især i 2. halvleg. Som kampen skrider frem får vi godt styr på defensiven og giver ingen chancer væk og via vores udskiftninger virker det til at vi kommer stærkere ind i de afgørende sidste 15 minutter. Det er her kampen skal afgøres og vi virker utrolig stærke med den nye energi og kvalitet der bliver sat ind fra bænken af.

Guga Dambros ryger igennem 10 minutter før tid og tackler sig igennem og udplacer en fremstormende keeper - 3-1 til FCD og sejren var meget tæt på nu. De sidste 10 minutter efter målet bliver meget dramatiske og spændende for de fremmødte fans med hele 3 spillere fik gul kort, første gule kort var vel nok mere orange - da keeperen slagter Guga Dambros uden chance for at nå bolden, dommeren takserer den umiddelbart ikke som en slagtning men en duel om bolden, og trækker kun det gule kort. Kampen bølger videre og følelserne hænger uden på tøjet og det ender desværre også med et gult/rødt til Felipe Soares som igen spillede en fantastisk kamp, startende i forsvaret og sluttende på midtbanen. Han bliver straffet af dommeren for at holde i bolden efter et frispark. Kort efter er samtidigt en Vorup spiller der får sit 2. gule kort og dermed march ordre.

De mange kort gjorde at kampen måske kan tolkes som en ond kamp, men det var det på ingen måde. De var en topkamp værdig, høj intensitet og gode fodboldspillere på begge hold, vi føler os gode og lidt heldige med at stå med de 3 point, men Vorup er absolut et hold vi skal regne med. Deres fysiske styrke centralt på banen, samt stærke individuelle spillere på kanterne og helt fremme skal de nok blande sig i toppen af Jyllandsserien. Vores egne hajer blev matchet til det yderste og vi stod godt imod og spillede en fantastisk kamp med hjertet forrest! I slutfasen vil jeg lige sige at de "FCD FCD FCD" råb der kom fra lægterne er GULD værd - vores spiller vokser med opbakningen og det var tydeligt at det irriterede Vorup spillerne.

Med muligheden for at stå med 9 point efter 3 kampe som oprykker i Jyllandsserien, håber vi på stor opbakning på lægterne på lørdag hjemme på HSM Arena - sæsonen første hjemmekamp mod Hasle med kampstart kl. 15:00. Der er i øvrigt mulighed for at få gratis billetter i hos vores hovedsponsor Djursland Bank - klik her og se hvordan - Djurslands Bank serverer desuden også gratis pølser - der er ingen undskyld for at blive hjemme.