Menu

Vigtig sejr mod DGL 2000

image
Jesper Nimb Sørensen
04. september 2016 kl. 00:10
FC Djursland - DGL 2000 3-1 (2-1)

FC Djursland var klar fra start i dagens kamp - optakten var præget af godt humør og en fantastisk energi, men det startede dog ikke som vi havde håbet på. Få minutter før opvarmningen var færdig fik Emil Busk er vrid i hoften så han måtte udgå - dette gav chef træner Aroldo Strack kort tid til at ændre start 11'eren - han var dog klar i spyttet - Busk ud og det tekniske vidunder Paulo Fernando ind. Uroen omkring udskiftningen var hurtig ovre i kraft af en handle kraftig reaktion fra træneren.

FC Djursland startede klogt på bolden og fik flere gange spillede DGL tyndt på især kanterne, dog uden at have succes med indlæggene - det stoppede dem dog ikke i at forsætte den optimistiske tilgang til fodbolden.

Før kampen rigtig fik sat sin gang fik FC Djursland scoret 2 fantastiske mål - en hurtig omstilling får Paulo Fernando med hælen spillet Felipe fri af pres - og med præcision og fart spiller han Guga Dampros helt fri som elegant skubber bolden over en chanceløs DGL keeper - hvad Guga ikke kunne mod Dronningborg fik han allerede rettet efter 6 minutters spil - BOA GUGA! - FCD'erne fortsatte med det fine spil fra side til side - og DGL stod efterhånden dybt - det gav lidt hjørnespark - efter en clearing, står den målfarlige Brian Johansen fri og kold som en brøndgravers røv halvflugter han bolden i nærmeste hjørne 2-0 efter bare 14. minutters spil. Brian er efterhånden verdens kendt i Grenaa for hans drømmemål, han laver mange og han har mange varianter af mål - en solid præstation igen. Efter at have startet sæsonen på bænken fik Brian chancen fra start og spillede en rigtig fin kamp.

Efter 2-0 målet får vi en periode hvor DGL kommer højt på banen og har flere gode forsøg - de får desværre også reduceret til 1-2 efter et hjørnespark kun 5 minutter efter 2-0 målet. Et vigtig mål for gæsterne som nu igen meldte sig ind i kampen - de var også tæt på 2-2 efter lidt forvirring i det lille felt hvor Ricardo ikke får helt fat i bolden, men efterfølgende springer han heroisk ud i afslutning og redder selv fejlen.

Det blev ved 2-1 ved pausen - og kampen var meget lige. Pausen blev brugt til at lade batterierne op igen - spillet var fint og det mentale skulle bare være på plads. Vi skulle spille vores spil med omtanke og sørge for at spille hinanden gode og ikke lade os presse af DGL som jagtede udligningen.

2. halvleg bliver meget tæt med meget spil på det midterste del af banen - uden at chancerne for alvor bliver store. Kampen var tæt og man kunne mærke på HSM Arena at vi skulle have 1 mål mere for at være sikre.

Målet kom også midt i halvlegen hvor Guga går forbi et par mand - for tacklet bolden videre til Christian Fløjborg som med et genialt træk snyder sin busende oppasser - og med højre scorer i det fjerne målhjørne fra kort udenfor feltet. Uden at kende Fløjborg karriere i detaljer tør jeg godt love at dette mål ryger på top 3 over hans bedste mål. Fløjborg som i øvrigt stadigvæk er 2. års U19 spiller - har bare lagt på sit spil til denne sæson, han spiller med en større ro og mere tro på tingene end tidligere set. Det er skønt at se endnu et ungt talent blomstre fra FC Djurslands eget talent arbejde - det er vigtigt for fremtiden at spillere som ham kommer frem og løfter holdet som han gør. Kampen døede måske lidt efter 3-1 målet - troen så i hvert fald ud til at være væk fra DGL - eller måske var det luftet der var løbet ud. De formåede ikke at presse tilbage - og FCD kører en sikker 3-1 sejr hjem endnu engang fortjent og med 3 rigtige gode mål var det en god dag på HSM Arena.

Der var såmænd en debutant med fra U19 - nemlig Jacob Toxbro Andreasen - som kun ind de sidste 10 minutter og viste hvad han var for en spiller, hårdt arbejdende og optimistisk i sit spil.

Kampen blev spillet i fint tempo og DGL var taktisk kloge og viste gode takter i omstillingsspillet samt standard situationer - så de 3 point i dag var MEGET vigtige og de tæller godt i det samlede billede. Hver gang vi slår et andet tophold er drømmen om en topplacering tættere på - nu skal vi bare blive ved.

Stillingen er nu at vi fortsat har første pladsen, efter Lemming er snublet lidt, er det blot FC Djursland og Åbyhøj der fortsat er ubesejret. Næste kamp er netop mod Lemming som nu har spillet 2 kampe i streg uden at vinde - så de er bestemt opsat på at vinde mod FCD for at holde sig med i toppen og pladserne til Jyllandsserie 1.