Menu

U19: Nederlag til Dalum IF i første runde af nødturnering

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
15. juni 2020 kl. 20:30
I søndags sparkede de unge hajer DBU's nødturnering i gang på udebane mod Dalum IF. Kampen endte med et nederlag, på trods af vi bestemt var godt med og skabte mange chancer.

Som en del af normaliseringen har DBU lavet en nødturnering med tre kampe på det niveau, vi var tilmeldt. Vi er kommet i pulje med modstandere, som vi - af den ene eller anden grund - ufatteligt gerne vil slå: Odder IGF, FC Skanderborg og Dalum IF.

Vi startede med en lang tur til Dalum. Der var ikke adgang til vand eller omklædningsrum, så vi måtte klæde om med meget højt til loftet, og Dalum gav en ordentlig omgang flaskevand.

Vi stiller op som følger. På kassen er Breum, der gør comeback. Mikkel, Atas, Bendix og Mads starter som de bagerste. På midtbanen er Taylor, som har et defensivt fokus, samt Jensen, der ligeledes gør comeback, og Nicklas som de offensive. Forrest er Sander, HJ og Hassan. På bænken sidder Bestun, Russel og Edis.

Der blæser en strid vind på tværs, og fra kampstart er det tydeligt, der mangler kamptræning. For begge hold er der en del rust, som skal bankes af. Vi får ret hurtigt et spillemæssigt overtag. Med et kvarter spillet har vi haft et par tilløb til chancer, uden at vi for alvor har været farlige.

Efter godt 20 minutter får vi et frispark i venstre side. Nicklas sparker direkte efter det lange hjørne,  men Dalums keeper får - desværre - vippet den lige forbi mål. Men Dalum er med, fordi kort efter må Breum vise klassen, da vi kommer til at give en stor chance væk, og bolden ender ved en hel fri Dalum-angriber.

Vi er stadig mest på bolden. Efter 28 minutter har Atas et godt hovedstød efter hjørne, og efter en halv time spiller Nicklas et-to med Hassan, som kommer til en fin afslutning fra kanten af feltet. Men som det så ofte går, når vi ikke får udbytte af vores gode perioder, giver en misforståelse i vores forsvar efter 36 minutter et straffespark til Dalum. Selvom Breum går til den rigtige side, går bolden i mål til 1-0. Efter 40 minutter har Dalum en ny stor chance, men skuddet går ved siden af mål.

Efter 44 er Edis fri i venstre side af feltet. Han har en god afslutning, som desværre ender i sidenettet – men et dejligt tørt hug med venstreskøjten. Vi går dermed til pause bagud med 1-0.

Efter pausen har vi stadig bolden mest og flere gode situationer med sammenspil. Igen lader vi os dog gå lidt på af Dalums småskub og –spark. De spiller kontant, hvilket er noget, som vi skal lære, for teknisk set er vi absolut blandt de bedste i rækken. 

De første 15 minutter har vi gode afslutninger og chancer, blandt andet efter 11 minutter, hvor Hassan tager en god tur i venstre side og får bolden sendt ind mod midten, hvor kun uheld og en lang fod redder Dalum fra udligningen. Efter 13 minutter har Mikkel en god afslutning, som værternes keeper  lige akkurat når ned til. Lidt efter er vi blot millimeter fra en udligning, da Atas' hovedstød bliver reddet på stregen. 

Vi skal naturligvis score på vores chancer, men det lykkes ikke, så i stedet scorer Dalum til 2-0 på en omstilling. Nu må vi gøre noget, så vi sætter Mikkel længere frem og nøjes med tre backs. Vi fortsætter presset og spiller bedst, men det bringer ingen scoringer med sig. Kampen ender 2-0, så vi må tage hjem med et nederlag, vi dog kan lære meget af. Vi ved det jo godt - vi er for rare, for mange bruger ikke fysik nok i nærkampe, og så skal vi score på vores chancer.

Nå, men det var slut på lange ture i denne sæson. Nu mangler to hjemmekampe - den første på søndag kl. 13.00 på HSM Arena mod FC Skanderborg, som vi har haft mange spændende kampe med.