Menu

U19: Sejr over FC Skanderborg trods mareridtsstart

image Foto: Allan Firgaard Jespersen
FC Djursland
22. juni 2020 kl. 15:45
I går, søndag den 21. juni, besejrede de unge hajer FC Skanderborg med 2-1 på hjemmebane i anden runde af DBU's nødturnering. Gæsterne fik straffespark efter få minutter, men en vigtig redning af Blicher og efterfølgende to mål af Nicklas Sloth skabte grundlaget for de tre point.

Den anden kamp i 2020-Cup skulle stå mod FC Skanderborg, som vi har mødt flere gange de seneste år. De stillede op med en lidt ændret besætning, idet de med høje ambitioner har ansat en diplomtræner og spiller på højere niveau efter sommerferien. Vi skulle se, om vi kunne holde niveauet fra Dalum-kampen - så måtte vi se, om det kunne bære. Et sidste øjebliks afbud fra Hassan gav plads til Bendix, som havde spillet en god kamp i det fynske.

Vi starter sådan: Blicher, Diego, Atas, Firgaard og Mads som de bagerste. Midtbane: Taylor, Nicklas og Mikkel. På de forreste pladser HJ, Sander og Kasper, mens Bendix, Cramer og Russel måtte tage plads på bænken.

Vi starter godt med tålmodighed og optræk til besøg i Skanderborgs felt, men pludselig er Skanderborg i omstilling, alene med Blicher, som begår straffespark – ikke lige den begyndelse, vi havde drømt om. Blicher gør dog skaden god igen. Selvom sparket er godt placeret ved højre stolpe, når Blicher bolden og redder os fra at komme bagud.

10 minutter spillet – vi får hjørnespark i venstre side, og Nicklas sender bolden direkte i mål. Der er lidt betænkningstid, men linjedommeren bekræfter, at bolden har været over stregen, så vi fører 1-0.

Der er meget aktivitet i begge felter. Kampen bølger frem og tilbage. Der er mange dueller, men ud over en påtale til Kasper for at gå lidt for hårdt ind i en tackling bliver det holdt på et niveau, som er passende for U19 Liga 1. Efter ca. et kvarter må Blicher redde med en Skanderborgspiller helt alene igennem. Øjeblikke senere har Sander en god afslutning, og endnu lidt senere spiller Sander og Nicklas et-to og sender Nicklas fri med Skanderborgs målmand. Han udnytter chancen og bringer os på 2-0 efter 18 minutter.

Ca. syv minutter senere dribler Sander igennem og er alene med målmanden. Dommeren skønner, at Sander forsøger at filme sig til straffe og giver ham et gult kort. Dermed er der dømt 10 minutters hårdt arbejde i undertal. Vi afholder Skanderborg fra helt store chancer og kommer selv frem til nogle lige-ved-og-næsten-situationer og holder nullet. De sidste 10 minutter af halvlegen skiftes vi til at have bolden. Ingen af holdene får rigtig godt fat, men der er et par afslutninger, som er lige ved. Der kommer ikke flere scoringer i første halvleg, hvorfor pausestillingen bliver 2-0.

Skanderborg starter anden halvleg bedst. De har bolden mest og spiller den flot rundt. Vi er ikke gode nok til at holde bolden i egne rækker, når vi endelig får den erobret. Vi har et par gode forsøg og nogle gode kombinationer, og Blicher må endnu et par gange vise klassen. Vi begynder at tro på, at vi kan holde nullet og få en sejr. Der bliver skiftet ud på begge hold. Der er blevet arbejdet hårdt i varmen, så det er godt at få friske kræfter ind.

Da de 90 minutter er spillet holder 2-0 stadig, men desværre får vi lavet et frispark lige udenfor feltet i to minutters overtid. Frisparket bliver sendt fladt udenom muren, men indenom stolpen, så pludselig er den farlige 2-0-føring reduceret til 2-1. Vi når dog ikke at give bolden op, inden dommeren fløjter kampen af, og vi kan glæde os over en 2-1-sejr.

Næste – og sidste kamp – er også en hjemmekamp. Vi møder Odder på fredag den 26. juni kl. 19:15 på HSM Arena.